Gilwell – leder i eget liv

Tid og sted

Datoer for Gilwell 57 i 2024:

  • 1. Kursusweekend: 8.-12. maj (Kristi Himmelfart)
  • 2. Kursusweekend: 17.-20. maj (Pinsen)
  • 3. Kursusweekend: 1.-3. november

Vi holder Gilwell på Danmarks grønneste gren: Houens Odde Spejdercenter ved Kolding.

Pris

Prisen for Gilwell 57 er 3350 kr.

Hvad er Gilwell

Essensen af Gilwell er at gøre dig til en bedre leder i dit eget liv,  så tror vi på, at du også bliver en bedre spejderleder. Omdrejningspunktet for kurset er, at den enkelte deltager lærer sig selv at kende. Hvad er det gode liv for dig og hvordan får du lidt mere af det?

Kurset er for den erfarne leder, som har deltaget i korpsets øvrige lederuddannelse eller tilsvarende.

Tag på Gilwell, hvis du har lyst til at gøre en forskel i dit eget liv. Hvis du vil (gen-)opleve livet i patruljen, lugte af røg fra det bål, hvor du og patruljen lavede lækker mad, havde dybe samtaler og stillede store spørgsmål, samt hvis du har lyst til en “mental rystetur”. 

Udvikling i en spejderramme

Vi giver dig redskaber og støtte til at forme din egen Gilwelludfordring gennem modeller og teorier, samtaler med din patrulje og dine tutorer samt refleksion. Du formulerer et personligt udviklingsmål, planlægger dit læringsforløb, gennemfører det og evaluerer det i samarbejde med en vejleder og de andre deltagere.

Vi arbejder med udgangspunkt i traditioner og med de værktøjer vi ved virker – patruljesystemet, learning by doing, spejderlivet, teoretiske indspark og oplæg, diskussioner, refleksioner og alt det andet, som vi spejdere sætter højest.

Staben støtter og udfordrer dig

På Gilwell skal du sætte et personligt udviklingsmål og turde følge det. For at støtte dig bedst muligt får du en vejleder fra staben.

Du vil på kurset møde en engageret stab der står på tær, for at udfordre dig der hvor du står lige nu, og du må have mod på at lære nyt og gøre dine egne erfaringer, for at udvikle dig.

Efter kurset:

  • Har du fået bedre indsigt i hvem du er, og hvad der er vigtigt for dig, så du kan identificere, hvad der er et godt liv for dig i spejdersammenhæng såvel som privat eller i arbejdslivet
  • Kan du arbejde målrettet mod at opfylde de udviklingsmål, du har stillet op, og bruge de redskaber, du har lært på kurset
  • Ser du egne og andre menneskers potentialer på en ny måde
  • Kan du reflektere over udbyttet af arbejdet med et personligt udviklingsmål, og dermed blive i stand til at gentage processen.

Ansøgning

For at blive optaget på Gilwell skal du udfylde en ansøgning. Denne ansøgning, vil som udgangspunkt være skriftlig via medlemsservice. Der er mulighed for at kunne ansøge vi andre formater, video eller samtale, dette vil være med kursusleder. Der er du nød til at ringe til kursusleder.

ANSØG HER…

Inden du ansøger, kan du få lidt inspiration og information på siden her.

Spejderhilsen

Hans Henrik Halvbjørn
Kursusleder for Gilwellkurserne

(wh4)